>Deckarkursens framskridande del I

>Kurstillfälle 2 är passerad och vi, åtta deltagare, har fått många goda råd och tips. De första stapplande stegen mot en deckarnovell har tagits och hälften av gruppen var modig nog att visa oss andra (själv tillhörde jag tyvärr inte dem!) och vi kunde delge varandra synpunkter och glada hejarop.

Det viktiga är man börjar tänka i scener – liksom i en film. Tänk noga ut en scen innan du börjar skriva, fem, sex scener kan räcka för en novell. Konkretisera dem och skriv! Känn flödet och bara skriv – ändra kan man göra sedan.

Tänk på att det skall vara en rörelse framåt i texten – tänk film. Ta bort trivialiteter i dialogen och använd dina sinnen.

Lycka till säger jag både till mig själv och andra!

Det här inlägget postades i Framskridande i deckarskrivandets konst. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio − 5 =