>Deckarkursens framskridande del II

>Varför får man alltid de goda idéerna om natten? När teven är avstängd och man skall försöka komma till ro och somna för att sedan pigg och utvilad nästa dag orka ta itu med allt det nödvändiga.

Mina idéer brukar komma mitt i natten. Jag har den senaste tiden vridit och vänt på deckaruppslag och idéer, skrivit, ändrat och funderat men aldrig blivit rikigt nöjd. Så halv tre (!) i natt fick jag en ny briljant ide (?). Ögonen tillät inte datorarbete men papper och penna duger också bra, så jag stapplade upp ur sängen – trots att jag egentligen bestämt mig för att sova – och hämtade skrivmaterial och anteckningar från kursen.

Tänk i scener sade Peter Gissy, vår lärare. Jag skissade upp några scener för att se om min historia höll. Samtidigt kom jag på ett bra slut (tror jag i alla fall), lite oväntat, men så är det ju med idéer, de poppar upp när man minst av allt anar det. Kunde sedan somna nöjd och belåten.

Ja, nu vet jag i alla fall vad jag skall roa mig med ikväll, fredag och helg och allt! Om jag lyckas, får du veta mer.

Det här inlägget postades i Deckarkursens framskridande del II. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta − 6 =