>Kära läsare

>Kära följare och läsare! Det var ett tag sedan och tro för all del nu inte att jag helt uppslukats av mina hjärntroll – tvärtom så har de varit ganska osynliga – och det är väl inte bara på gott antar jag?

Födelsedagsfirande har gjort sitt men nu är vardagen kommen och det är bara drygt en månad till deadline av deckarnovellen (1 maj) och jag som inte ens börjat! Eller jo, det gjorde jag men det kom ett nytt hjärntroll och spökade så nu är jag tillbaka på ruta ett igen.

De flesta författare brukar säga att det är regelbundenheten i skrivandet som är viktigt. Tålamod, gott sittfläsk och så förstås att skriva om och skriva om och skriva om. Varför är det så svårt? Det gäller ju bara att bestämma ett bra klockslag, hålla sig till det varje dag och så skriva! Hm.

Kanske är deckare inte min grej – ve och fasa, nu när jag har en chans att debutera! Jag måste nog erkänna att det är lite enklare att skriva sagor eller vanliga tramsiga kärleksnoveller. Då låter man bara orden flöda, de kommer liksom av sig själva. Konstigt nog.

Att skylla på tidsbrist är fegt, tid finns alltid till det man verkligen vill. Så då frågar sig den kloke: Är deckare verkligen vad du vill skriva? Svar: Jo, det vill jag men det är svårare än jag trodde!

Håll tummarna så fortskrider debatten och det slutliga svaret!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till >Kära läsare

  1. Victor Estby skriver:

    >Håller tummarna, Inger! Klart du grejar det där.

  2. Anonymous skriver:

    >ja hoppas du kommer igång och kan du inte blanda "kärlekstramset" med deckardelen liksom? och jo det där med att skriva regelbundet är tufft, men har läst att man hellre ska sitta och stirra in i skärmen än att inte gå dit alls. lycka till!//Cissi

  3. Anonymous skriver:

    >Hej igen, Inger! Din bookstop har stannat av. Du har väl inte gett upp? Om drygt en månad måste du ha novellen klar för att komma med i antologin. Keep writing! uppmanar Mr X

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + tre =