>Orestien på Folkteatern

>Du har väl inte missat Orestien på Folkteatern? Det antika dramat av Aiskylos i tre akter visas fram till och med den 21 maj.

Första akten heter Agamemnon och handlar om konungens återkomst från kriget i Troja. Han dräps av sin gemål Klytaimestra och hennes älskare Aigisthos.

I andra akten, Gravoffret, återvänder Agamemnons son Orestes hem från tio år i landsflykt. Tillsammans med sin syster Elektra dödar de sin mor Klytaimestra och hennes älskare Aigisthos.

I den tredje akten, Eumeniderna, får Orestes och Elektra stå till svars för sitt dåd. Gudinnan Pallas Athena sammankallar rådet för en rättvis dom.

Skådespelarnas prestationer är otroliga. Inte minst bedriften att lära sig all denna ålderdomliga text utantill. Regissör Lars Norén har kortat ner föreställningen från de ursprungliga nio till två och en halv timme.

I rollerna ser vi Lars Magnus Larsson, Sara Wikström, Sanna Hultman, Niklas Hjulström, Kim Lantz, Lena B Nilsson, Elisabeth Göransson, Ulla Svedin, Anders Granell och Jonas Sjöqvist.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − 12 =