>Stalins kossor av Sofi Oksanen

>
FOTO: Bazar förlag

Oj, vilken fantastisk bok! En av de bästa jag läst på väldigt, väldigt länge! Mycket beror det förstås på anknytningarna till Estland och Sovjettiden, men författaren har ett rikt språk och kan verkligen gestalta.

Boken handlar om om finsk-estniska Anna, som redan som barn får lära sig att förneka sitt estniska ursprung. I tillbakablickar beskrivs också hennes mors och mormors liv i Estland under Sovjettiden och den ständigt närvarande skräcken för att någon nära släkting eller vän ska bli angiven, fängslad, avrättad eller deporterad till Sibirien.

Stalins kossor finns nu i pocket – läs den!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 2 =