>I främmande land

>
FOTO: Inger Duberg

I Alaska (och även i övriga USA), tillbringar man mycket tid i bilen. Det är nödvändigt att äga en bil då allmänna kommunikationer sällan fungerar som du vill. Jag minns när jag var i Los Angeles för ett antal år sedan och fick tillbringa en hel dag på olika bussar för att ta mig från en del av staden till en annan. Här i Alaska är det likadant. Min värd, Sjofn, säger att hon borde kallas sig för ”Bilföraren”, dvs Driver istället för sitt förnamn som förmodligen är enklare att uttala.
Hon tillbringar många timmar i bilen när hon kör till sitt arbete på olika skolor i grannområdet – som spänner vida kring. I dagens cybervärld kan hon dock ta sånglektioner i bilen – via internet – och även lyssna på inspelad musik i sin Iphone eller mp3-böcker.
Jag som glömt hur man kör bil skulle ha svårt att klara mig i detta land. Jag som är van vid att kunna gå ut genom dörren och efter tio minuter, en kvart, vara framme där jag ska, till fots eller med spårvagn.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 + 10 =