>Musik är livet

>

FOTO: Inger Duberg

I tonåren skrev jag en dikt som hette ”Du underbara musik” och som publicerades i någon veckotidning.I den försökte jag beskriva hur underbart det är att ha ett intresse, en passion i livet – musiken blev mitt och min. Under många år var det pianolektioner och rytmsektionen i musikkår som hägrade i min tillvaro. Under årens lopp har jag varit med i flera körer – bara för att det är så otroligt roligt att sjunga och man känner sig full av energi och upplyft efteråt. I hemmet bor två gitarrer, en balalajka och ett piano, ett regnrör, en tamburin någonstans, ett jättefint digitalpiano,en blockflöjt och ett munspel. Fast de senaste åren har de mest stått och samlat damm! Skivsamlingen består av ca 300 LP-skivor och förmodligen lika många cd-skivor. Trots att passionen för musik slumrat ett tag, finns den där. Och jag återupptäckte den igen i Alaska – av alla platser på jorden! Mitt värdpar här trakterar diverse instrument som gitarr, banjo, ukulele och klarinett. Ukulele skulle vara det perfekta instrumentet för mig,tyckte S som jag bor hos. Och en ukulele blev det! Men inte kunde jag väl drömma om att det också skulle bli en irländsk trumma, en så kallad bodhran! Man slår med en trumstock på ovansidan och använder den andra handen inuti. Spännande!
Fast nu grunnar jag mest på hur jag skall få med ukulelelen hem. Caset till den är för stort för handbagage men det löser sig väl alltid på något sätt!
Jag hoppas verkligen att musiken kommer tillbaka i mitt liv igen. Jag skall göra mitt bästa i alla fall då den ger mig så mycket!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till >Musik är livet

  1. sjofn skriver:

    >down – down – up, down and up and down and up. down – down – up, down and up and down and up.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =