>The Gold Lady – Eleonor Martin

>
FOTO: Inger Duberg

Eleonor Martin flyttade till Talkeetna när hon var sex år. Hennes mamma gifte sig med Mike Tepte. Hela familjen jobbade hårt i tre olika guldgruvor och ägde själva den vid Dollar Creek. Två gånger om året gick de till fots de 12 kilometrarna till Anchorage, mitt i vintern och det kunde ta dem fem dagar att nå fram! Men familjens levebröd var att sälja guld och päls från olika djur de spårade upp. Men att själva bära päls, det kom aldrig på frågan, de fick nöja sig med yllekläder. Inga skidor utan bara snöskor.

Eleonor Martin berättade om sina minnen en eftermiddag på det lilla muséet i Talkeetna inför hänförda åhörare. Damen har nyss fyllt 90 år, men minnet har hon väl i behåll.
Hon berättade om när hon som barn hade en bäver som husdjur! Och att styltor var hennes enda leksak som hon använde för att korsa floden.
Den lokala författaren Roberta Sheldon, som var gift med en välkänd pilot i området, Don Sheldoh, har i sina böcker skrivit flera kapitel om Eleonor Martin – an old grand gold lady!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × ett =