Joan Armatrading – nya albumet Starlight på väg!

Starlight heter Joan Armatradings nya album som släpps den 28 maj. Den tillhör Joans trilogi-album där hon tidigare gett ut en med blues, en annan med rock och den nya med jazzinnehåll.

Joan är 61 år, men som hon själv säger ” I´m fit and healthy and still look good”! Samtidigt som nya albumet släpps inleder hon sin turné där hon under sommaren besöker många engelska festivaler – till exempel Cropredy den 10 augusti. Hon kommer också att ha konserter i Oslo och Köpenhamn. Ett digert schema med andra ord!

Hon började sin musikaliska karriär med att i unga år skriva låtar. Familjen köpte ett piano till vardagsrummet, som en slags möbel, men det blev startskottet för Joan. Nu kunde hon både spela och skriva låtar. Hon är helt självlärd och på den nya skivan, spelar hon alla instrument själv och hon har också producerat och arrangerat hela skivan.Totalt har det blivit 19 eller 20 album, berättar Joan.

Trots ett tufft spelschema, säger Joan att det är nödvändigt med en dags ledighet emellanåt – annars skulle hon bli galen! Då vill hon bara ta det lugnt och ägna sig åt promenader och tevetittande!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =