Lena Nyman – Jag vill ju vara fri

Annika Persson har med hjälp av efterlämnade dagböcker och anteckningar skrivit en intressant biografi om skådespelerskan Lena Nyman. Hon efterlämnade sjutton papperskassar med dagböcker, fullklottrade almanackor, brev och fotografier och alla kollegieblock hon skrivit i från skolan till de sista åren, hela sitt privata arkiv.

Lena Nyman ville själv skriva sina egna memoarer men så blev dock aldrig fallet. Hon föddes den 23 maj 1944 i Stockholm och växte upp i Kristineberg. Hon var bara sex år när hennes föräldrar skrev in henne i en teaterskola och får också en filmroll som barn.

Genom boken får vi följa Lena Nymans hektiska och ibland problemfyllda liv. Hur hon slår igenom i sina filmroller och hur hon får jobb på Dramaten.

En mycket intressant och välskriven bok om en av våra stora skådespelare.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 1 =