Estniska studier i Tallinn!

Måndag och första dagen av en tre veckor lång språkkurs i estniska i huvudstaden Tallinn! Jag var ute i god tid – mörkret och osäkerheten om adressen, gjorde att jag faktiskt tog en taxi till första lektionen.

Registreringen gick på nolltid och med en gul post-it lapp med salsrummet S 416 i handen var det bara att leta sig fram. Inte så bara, universitetet var stort och hade flera våningar. Jag upptäckte dock att S stod för korridor Silva på våning 4.

Jag hade fått veta att vi skulle vara 12 elever. Utanför klassrummet gjorde jag mig bekant med Claire från England som flyttat hit med sin man,även han engelsk, på grund av jobb här.

Vi var en brokig samling av nationaliteter – Holland, Kina, Brasilien, Frankrike och Japan. Tre timmar försvann fort och när vi gick hem för dagen, hade vi både lärt oss att presentera oss: minu imi on Inger ( jag heter Inger, fast jag tror jag byter till Ingel med L på slutet, som betyder Ängel!). Färger, olika djur och häsningsfraser blev det också.

Imorgon blir det träning av dagens vedemödor i form av dialoger, så nu gäller det att repetera och öva!
Head ööd! (Godnatt!)

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två + sjutton =