På nya äventyr i Tallinn – lånekort på biblioteket

Varje dag händer det något nytt! Trots många besök tidigare i Tallinn, har jag aldrig varit på Stadsbiblioteket! Det visade sig ligga bara fem minters promenad från mitt hotell. En jättelik byggnad med hela sju våningar! Fantastisk arkitektur! Att få tillträde var inte helt enkelt. Först blev jag informerad om att ytterkäder måste hängas in i garderoben, dock en kostnadsfri sådan. Därefter knatade jag uppför alla trapporna till våning sju – upptäckte sedan att det fanns hiss!

Vår lärare hade rekommenderat en grammatikbok på engelska, men den visade sig vara slutsåld i bokhandeln, så jag frågade efter den på biblioteket. Den hjälpsamma bibliotekarien kunde inte låta mig låna hem den då jag inte är Tallinn-bo, men efter bara ett par minuter kom hon dock med den i handen, helt ok att sitta pch studera på plats.

Nåväl, jag satte mig ner bland alla tysta studenter och pluggade. Dock fanns lite annat på agendan som gjorde att jag inte kunde stanna så länge. Gick fram till receptionen igen, en ny bibliotekarie satt där. Hon frågade om jag ville ha ett lånekort för att kunna låna hem boken. Efter ett samtal till en kollega, blev jag beviljad att få ett lånekort. Ner med hissen till våning tre, it genom larmad kontroll hos vakten och in på registreringskontorer. Fick mitt lånekort plus en flaska mineralvatten. In förbi vakten ogen o upp till våning fem. Jo, det gick bra att beställa boken men det skulle ta en halvtimme!
Tack, jag återkommer imorgon!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 + sexton =