Fairport´s Cropredy Convention – Hur det började!

Simon Nicol, gitarr och sång
Simon Nicol, gitarr och sång
Gerry Conway, trummor
Gerry Conway, percussion
Chris Leslie, violin, mandolin, banjo
Chris Leslie, violin, mandolin, banjo
Ric Sanders, violin
Ric Sanders, violin
 

 Dave Pegg, bas

Dave Pegg, Bas

Fairport Convention har funnits sedan 1967 och firar sitt 50-årsjubileum, nästa år, 2017.  Simon Nicol, gitarr och sång, har varit med sedan starten och Dave Pegg, bas, kom med 1969.  Det var samma år som bandet slog igenom med den fjärde plattan Liege& Lief. Bandet har haft olika konstellationer men sedan Ric Sanders, violin, kom med 1985 och Chris Leslie, violin, mandolin och banjo och sång, är bandmedlemmarna de samma.

Varje år anordnar bandet Fairport Convention en tre dagar lång musikfestival i den lilla byn Cropredy. Här bor normalt 750 invånare, men under den familjevänliga festivalen invaderas byn av cirka 20 000 besökare. Sedan 1982 är festivalen förlagd på stora fält där i vanliga fall kor går och betar. Men festivalen började redan i slutet av sjuttiotalet som en välgörenhetstillställning i en privat trädgård. Redan året därpå blev trädgården för liten för alla som ville lyssna, så festivalen flyttades till herrgården Home Farm. Då var det en endagsfestival, medan det numera är en tre dagar lång festival med artister i olika musikgenrer från hela världen.

Fairport´s Cropredy Convention brukar kallas för den ”familjevänliga” festivalen. Här samlas 20 000 campare i tält och husvagnar, barnfamiljer och äldre, alla får plats, trivs och mår bra.

I år äger festivalen rum 11-13 augusti!

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + 5 =