På kryss till Tallinn

M/S Victoria

M/S Victoria

 

imageFörra gången jag reste till Tallinn åkte jag med Tallinks egen buss till Stockholm och Värtahamnen. Men det var en lång resa, 7-8 timmar tog det och min rygg var inte så glad över det beslutet. Därför valde jag att prova det nya tåget MTR Express med bara tre stopp upp till huvudstaden. Detta tåg är biljettlöst och kräver bara din egen legitimation – vilket de inte kollade av okänd anledning. Platsbiljetten ingår i priset. Vagnen har en cafedel där du kan köpa diverse drycker och fika som du sedan förtär vid din plats. Tre timmar och tjugo minuter tog det. Tallink Siljas buss ut till Värtahamnen gick tio miniter senare från andra sidan Centralen, på Cityterminalen ocj tog bara tjugo minuter. Enkelt och smidigt! Incheckningnen gick också bra, inga köer och jag var först i kön när vi släpptes ombord 15.30 – två timmar innan avgång. Den nya terminalen som byggs kommer att premiäranvändas i slutet av sommaren vilket blir bekvämare för oss passagerare då vi inte behöver gå lika långt som nu för att komma ombord, berättade servicevärden i säkerhetskontrollen. Idag var det också premiär för en ny scanner av biljetterna – jag var den första som fick pröva och det fungerade alldeles utmärkt!

Det var strålande solsken och soldäck var fullt av glada människor som ville lapa sol. Baren var öppen och det fanns också möjlighet att beställa drinkar av tjejerna som gick med en drinkvagn mellan borden. Dock blåste,det,kraftigt – kaptenen pratade,om 15 sekundmeter och molnen skymde solen av och till, så det blev till slut för kallt för mig att sitta ute, tunnklädd som jag var.

Efter lite skrivarbete i hytten kände jag att det var dags för middag och jag gick in i a la carte – restaurangen Piazza. Menyn blev oxfile med vitlökspotatis och madeirasås, mumsigt värre! Och en riklig portion var det verkligen, så jag stegade ut mätt och belåten.

Tidig kväll och vackra vyer från hytten! Säger nu godnatt och god morgon blir i Tallinn!

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + nio =