På kryss till Tallinn

M/S Victoria

M/S Victoria

 

imageFörra gången jag reste till Tallinn åkte jag med Tallinks egen buss till Stockholm och Värtahamnen. Enkelt och smidigt! Från hållplatsen i centrala Göteborg var det visserligen en resa med många stopp, men resan flöt på bra med lunchpaus efter vägen och stannade precis utanför terminalen i Värtahamnen. Incheckningen gick också bra, inga köer och jag var först i kön när vi släpptes ombord 15.30 – två timmar innan avgång. Den nya terminalen som byggs kommer att premiär användas i slutet av sommaren, 2016,  vilket blir bekvämare för oss passagerare då vi inte behöver gå lika långt som nu för att komma ombord, berättade servicevärden i säkerhetskontrollen. Idag var det också premiär för en ny scanner av biljetterna – jag var den första som fick pröva och det fungerade alldeles utmärkt!

Det var strålande solsken och soldäck var fullt av glada människor som ville lapa sol. Baren var öppen och det fanns också möjlighet att beställa drinkar av tjejerna som gick med en drinkvagn mellan borden. Dock blåste,det,kraftigt – kaptenen pratade,om 15 sekundmeter och molnen skymde solen av och till, så det blev till slut för kallt för mig att sitta ute, tunnklädd som jag var.

Efter lite skrivarbete i hytten kände jag att det var dags för middag och jag gick in i a la carte – restaurangen Piazza. Menyn blev oxfile med vitlökspotatis och madeirasås, mumsigt värre! Och en riklig portion var det verkligen, så jag stegade ut mätt och belåten.

Tidig kväll och vackra vyer från hytten! Säger nu godnatt och god morgon blir i Tallinn!

 

 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två − 1 =